Home
Kantoor : Robijnstraat 7
1812 RB Alkmaar
tel: 0644 192 165

info@paardencoach.nl

NL 31 RABO 030905 9151
kvk: 05080541 Zwolle

Massages voor paarden

Massage en stretching; voor paard (en ruiter)

* Agenda

Dit programma biedt u een basis om op een intutieve wijze met massages voor paarden om te gaan. Het genereert ontspanning en vertrouwen tussen mens en paard.

Massages kunnen hele verschillende werkingen hebben. De meeste mensen zijn bekend met de relaxende, ietwat lommerig makende werkingen van massages. Er zijn ook massages die ontspannend en ontstressend werken en die tevens een groter bewustzijn van het lichaam geven. Het lichaam (en de geest) wordt wakker, de balans en de cordinatie verbeterd. De bewegingen worden soepeler en vloeiender.

Massages hebben ook een grote harmoniserende werking. Een onstuimig paard wordt rustiger en een "duf" paard wordt levendiger.
Problemen met voet geven, hoofdstel of halster omdoen, oren aanraken, etc kunnen worden opgelost.

Er wordt gewerkt met diverse massage-technieken en stretchingen. Hierbij is het ontwikkelen van uw eigen gevoel het belangrijkste uitgangspunt. In dit programma kijken we ook naar uw eigen houding en doen enkele basisbewegingen afkomstig uit de martiale kunst Aikido. Deze sluiten prachtig aan bij de natuurlijke, gevoelige staat van paarden en genereren een eigen stabiele houding tijdens het uitoefenen van de massages.
Naast verschillende technieken, ontwikkelt u het inzicht welke handeling u het best kunt toepassen en waarom.

Cursus aan huis?
Het is mogelijk bij u op stal een (dag)cursus te organiseren. Hiervan wordt steeds meer gebruik gemaakt omdat u dan zelf weet wie de andere deelnemers zijn. Het is mogelijk de cursus op te splitsen in 2 trainingen van ieder 3 uur.
Meer informatie hierover kunt u aanvragen via de e-mail :Cursus aan huis.

Aanmeldings informatie:
* Dagprogramma: 110 euro, incl lunch
* 6 uur cursus
* deelname met eigen paard mogelijk.
© 2017 Paard en Coach