Home
Kantoor : Robijnstraat 7
1812 RB Alkmaar
tel: 0644 192 165

info@paardencoach.nl

NL 31 RABO 030905 9151
kvk: 05080541 Zwolle

Communicatie en vertrouwen

Communicatie en Vertrouwen

* Agenda

Van nature is een paard gericht om te leren vanuit kijken. Het paard bekijkt u en bepaalt zo wie u voor hem bent/ wat hij van u kan verwachten. Uw acties (dat wat u doet of niet doet) is dus informatie voor het paard.
Zodra uw acties, in de ogen van het paard, zinvol zijn en veiligheid genereren, ziet het paard dit als uw kwaliteiten. Door deze kwaliteiten aan te bieden aan het paard, ontstaat rust en vertrouwen. Het paard zal met u gaan samenwerken.
Dit is de natuurlijke basis van Leiderschap; dat krijg je door wie je bent.

Als je nog niet veel ervaring hebt met paarden dan is het normaal om deze grote, sterke dieren imposant te vinden. Vertrouwen van mens naar paard is eerst nodig, wil de communicatie soepel lopen. Daarna kan het paard beginnen te begrijpen wat we willen. Deze dag is dus gericht op het krijgen van inzicht en daardoor rust bij de mens over "wat te doen als...". We werken wisselend met de paarden en elkaar en zullen ook veel van paard wisselen om te ervaren dat het bij ieder paard weer net even anders werkt. Als je zin hebt in een dag leren en lachen met mensen op vergelijkbaar nivo, dan is dit het juiste programma.

Communicatie
Bij communicatie zijn er meerdere levels te onderscheiden:
* klanken/taal
* lichaamshouding en lichaamstaal
* intentie /intuïtie
Als mensen onderling communiceren, zijn ze vaak meer gericht op de klanken/taal, dan op de andere levels van communicatie. Toch blijkt uit diverse wetenschappelijke studies, dat klanken/taal de minst zinvolle lijn van communicatie is. In onze omgang met paarden zullen we dus vooral de andere levels (leren) gebruiken.

Na de cursus
Is het krijgen van persoonlijke begeleiding natuurlijk mogelijkPrive les.

Aanmeldingsinformatie:
* Programmakosten: 105 euro
* 6 uur cursus
* 6 deelnemers
© 2017 Paard en Coach