Home
Kantoor : Robijnstraat 7
1812 RB Alkmaar
tel: 0644 192 165

info@paardencoach.nl

NL 31 RABO 030905 9151
kvk: 05080541 Zwolle

Endurance Trainingsprogramma

4 daags programma en deelname wedstrijd

* Agenda

Endurance is een steeds populairder wordende sport. Het doel is om met je paard de afstand zo econmisch mogelijk af te leggen.
Voor mensen met een eigen paard, die gericht willen trainen om een wedstrijd te rijden, is dit Trainingsprogramma.

Het programma begint zodra je je aanmeldt via de mail. We overleggen welke dingen goed gaan met jou en je paard en wat er nog nodig is om veilig en met plezier een afstandsrit op tijd te rijden.

Daarnaast zijn er 4 momenten waarop we samen komen.
De eerste zijn in Zwolle en twee gericht op theorie en voorbereiding. We maken een trainingsprogramma voor jou en je paard. Aan bod komen oa: de regelementen van een wedstrijd, kaart lezen, equipment controle, voerschema en hartslag tellen.
De laatste twee zijn praktijkdagen waarbij we gaan rijden, oefenen met de dierenarts controles, voordraven en het koelen van je paard, zodat je paard met deze ervaring zijn wedstrijd ontspannen kan lopen.
De wedstrijd zal zijn op 24 juli in Soest. Afhankelijk van jouw eigen voorkeur en de prestaties/looptempo van je paard, rij je zelfstandig of samen met een van de andere deelnemers.

Met een opbouwende training kan ieder paard de afstand (33 km) in de daarvoor vastgestelde tijd rijden. De paarden dienen wel allemaal goed gezond te zijn, in bezit van paspoort en de entingen moeten vanaf de laatste basisenting aansluiten. (officiele wedstrijdeisen). Het maakt niet uit of je wilt deelnemen met een fjord, arabier of tinker. We gaan er wel vanuit dat jij en je paard zelfstandig en veilig samen kunnen rijden.

Aanmeldings informatie:
* Gehele programma: 350 euro, incl inschrijving wedstrijd.
* Voor volwasenen met een eigen paard die minimaal 5 jaar oud is.
© 2017 Paard en Coach